Facebook este reţeaua de socializare care doar în câţiva ani, a ajuns să aibă circa 500 milioane de utilizatori în lumea intreagă. Sintagma „dacă nu eşti pe Facebook, nu exişti” devine din ce în ce mai folosită şi pe bună dreptate!
Însă, odată cu popularitatea acestei reţele de socializare, s-au născut şi o mulţime de mituri şi zvonuri. Tu ştii care sunt acestea ele si cît sunt de adevarate?
Mitul nr.1 Facebook va cere bani utilizatorilor săi
Acesta este cu siguranţă unul dintre cele mai răspândite zvonuri şi, din fericire, nu este nimic mai mult decât un mit (cel puţin, momentan!). Acesta se poate să se fi născut, printre altele, din presupunerea că, la fel ca alte site-uri care îşi oferă iniţial serviciile în mod gratuit, iar după fidelizarea utilizatorilor, încep să taxeze, şi Facebook va profita de popularitatea sa colosală pentru a face o mulţime de bani.
Mitul nr. 2: Facebook vinde datele personale ale utilizatorilor
Un alt zvon susţine ca Facebook se foloseşte de datele personale ale utilizatorilor săi pentru a face bani. Deocamdată, este doar un mit (pînă la proba contrarie). In realitate, Facebook face bani de pe urma publicitîţii plătite. În ceea ce priveşte agenţii de publicitate, aceştia nu au acces decât la nişte statistici privind gradul de accesare al reclamelor postate pe Facebook, nu la datele personale ale celor care au dat click.
Acesta este un alt zvon fals lansat de la apariţia Facebook-ului încoace. Conform acestuia, Facebook ar fi trebuit să lanseze deja (sau ar urma să o facă) o companie de muzică. Ce-i drept, serviciul iLike, urmat de Lala, s-a bucurat de un adevarat succes, însa compania de muzică nu a devenit o realitate nici până în prezent.
Aşa o fi fost la începuturile sale, însă, în prezent, poate fi şi o unealtă foarte bună atunci când vrei să îţi promovezi propria afcere, oricât de mică ar fi aceasta, şi să îţi faci cunoscut numele pe plan local şi, de ce nu, mondial.
Mitul nr. 6: Utilizarea Facebook-ului duce la divorţUn alt zvon – şi totodată mit – este cel care susţine că Facebook-ul este responsabil de creşterea numărului de divorţuri.
Acesta se bazează pe un raport emis în 2009 care indică faptul că 20% dintre cuplurile care divortează au invocat Facebook-ul ca motiv al separării. Cu toate acestea, este greu de crezut că Facebook-ul, de unul singur, poate duce, cu adevarat, la divorţ! În orice caz, sună mai bine să susţii că Facebook-ul a dus la destrămarea unui cuplu decât să indici... televizorul!

Mitul nr. 7: Pagina personală de Facebook poate fi complet privată
Într-adevar, poţi reduce drastic informaţiile la care au acces ceilalţi utilizatori ai Facebook-ului, însă pagina ta nu va fi niciodată complet privată. Oricât te-ai strădui, ceilalţi îţi vor vedea numele, poza de profil şi alte câteva informaţii disponibile pe pagina personală.
Dar ce ştii tu, despre Facebook?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu